100 de lucruri pe care le-am învățat în anul 2013. despre sufletul celor 100 de inimi

19Se spune că fiecare zi te învață câte ceva!

Eu aș zice că și fiecare clipă, fiecare om pe care îl vezi, fiecare moment și fiecare emoție. Totul! Și cu fiecare lucru învățat te schimbi. Fie că știi sau nu știi acest lucru. Și de cele mai multe ori schimbi și pe cei din jurul tău. Fie că vrei sau nu vrei acest lucru. Trăim prea repede, mâncăm prea mult și ne oprim prea des la cuvinte fără rost, reproșuri fără gust și comentarii fără efect. Și totuși, în tot acest timp, ne învățăm. Întelegem mai multe…sau nu. Prindem la minte…sau nu. Asta și te ajută ca la final de ceva: relație, job, eveniment, petrecere nebună, activitate sau an, să înțelegi ce-i cu viața ta, unde ai fost, unde ești și încotro te îndrepți.

100 de lucruri pe care le-am învățat în anul 2013: 

1. Cel mai mult în viață contează dragostea! Sinceră, nebună, reciprocă, cu certuri, fără, cu romatism, fără, unsă pe unt sau așternută pe asfalt cu cretă, colorată sau alb&negru, tînără sau deja cu păr cărunt…contează! dragostea schimbă destine, oameni și gânduri. Și tot ea rămâne după ce toate emoțiile trecătoare pleacă.

2. Trăiește mereu cu prezentul. Amintirile sunt bune, dar pentru clipele când nu o să mai ai nevoie de noi amintiri. Simte în prezent, construiește în prezent, fă bani, nebunii și multe alte lucruri în prezent.

3. Oamenii sunt ființe vii, cu cap, două mâini și două picioare, cu suflet și cu interese un milion. Cu ei te trezești, mănânci, bei, cânți și faci afaceri. Iar fiecare este special în felul său.

4. Nu poți să fii pe placul tuturor, așa cum nu poți să nu fii pe placul unora.

5. Înainte de a da un pumn în fața cuiva, gândește-te de 10 ori. Dar mai bine să dai un pumn, decât să îl ucizi cu vorbele.

6. Întotdeauna e bine să spui ce gândești! Prima: pe urmă poate fi târziu. Doi: după te vei simți altfel. Trei: mereu există un răspuns, indiferent care este el.

7. Cu cât privești mai puțin timp televizorul și toate porcăriile de cancan, ți se deschid ochii, triplu.

8. Lenea dăunează grav sănătății dumneavoastră. Sau chestiile cu amânarea și tergiversarea. Dacă faci ceva, faci până la capăt.

9. Întotdeauna e bine să te pui în pielea celuilalt. Așa ai șansa să nu dai greș. Cuvintele poți să le întorci, pe oameni nu.

10. Trebuie să fii alături de persoanele dragi cât sunt vii. O zic direct, dar așa este. Am regretat unele momente pe care nu le pot întoarce. Pentru că reușești să faci orice după, dar ai putea pierde clipele lângă cei care înseamnă ceva. Chiar și o discuție pe care uneori ai considerat-o banală.

11. Să călătorești probabil este cel mai fantastic lucru pentru care nu trebuie să îți vinzi casa, nici să te muți pe 20 de ani. Călătoriile îți oferă adrenalină mintală, senzații și oameni noi. Iar oamenii noi sunt ca un diamant neșlefuit pe care ți-l dorești mereu.

12. O carte citită e perfect, 10 cărți citite e genial. Cu cât mai mult citești, cu atât cei din jur te vor privi cu alți ochi.

13. Întotdeauna ești în momentul potrivit și la locul potrivit. Iar ideea că nu ți-a mers din vina oricui, dar numai nu a ta, e o prostie.

14. Oamenii nu se nasc fericiți. Oamenii nasc fericirea cu mâinile lor.

15. Oamenii nu se nasc norocoși. Oamenii sau se nasc având alți oameni norocoși alături( părinți cu avere), sau își fac norocul prin sudoarea frunții

16. E mai bine de o mie de ori să fii original, așa cum ești tu, decât să te pierzi în masa de staruri ale naturii, de altfel mincinoși la drumul mare.

17. Dacă ești convins de ceea ce faci, fă! Dacă nu ești convins, pleacă și fă altceva.

18. Nu există afaceri, poziții sau situații de neînlocuit. Există oameni de neînlocuit.

19. Nu căuta idealuri: cazuri ideale, job-uri ideale, femei ideale, liste cu 1000 de gînduri ideale. Pentru că nici tu nu ești ideal.

20. Totuși nu te opri la primul lucru, job, femeie care ți se aruncă în față. De 7 ori măsori, o dată tai. Nu uita că lucrul cela îl faci tu, că la job vei lucra tu și cu femeia ceea te vei culca tot tu.

21. Într-un an nu se realizează lucruri mărețe. Fii atent la aceste cuvinte, cu condiția să nu te gândești exact la fel și peste un an.

22. Rațiunea uneori te poate înșela de-a binelea. Atunci rămâne doar instinctul.

23. Dacă nu te lauzi și tu, e posibil ca ceilalți care te laudă să o facă din interes sau cu jumătate de gură. Deci laudă-te, dar cu ce se merită de lăudat.

24. Să fii sărac e aiurea. Pentru a nu fi sărac: muncește, demonstrează și crește.

25. Pentru a te manifesta cumva, sau pentru a te evidenția nu există situații unicat. Prin astfel de situații au trecut milioane de oameni înainte și vor trece milioane de oameni după. Contează ca în așa situații unicat să fii tu.

26. E bine uneori să fii naiv. Să crezi în povești. Da, uneori. Și preferabil nu ziua.

27. Dacă cineva te ia peste picior, dă-i peste cap. Peste ochi și peste gură. Crede-mă, merită.

28. Nu alege la nimereală, mai ales dacă ai de unde alege. La urmă poți să te convingi că ai greșit și atunci e mai rău. Oricum nu regreta nimic. Eu așa fac și mă bucur de viață.

29. Dacă săruți mai des, înțelegi esența unui adevărat sărut. Și atunci săruți mai rar, dar cu plăcere.

30. Oamenii de acum sunt prea slabi atunci când vine vorba de probleme. Anume din acest motiv nu trebuie să te urci în capul celor slabi, dar nici să cobori la nivelul lor. Caută echilibru.

31. Nu trebuie să mergi la stânga, nu trebuie să mergi la dreapta. Trebuie să mergi acolo unde e bine să mergi și unde vrei să mergi.

32. Decât să fii altcineva și să nu îți placă, mai bine fii tu. Atunci poate acel altcineva o să vrea să fie ca tine.

33. În viață trebuie să faci cât mai mult sport. Sportul ajută la sănătate, minte și decizii.

34. E bine să te ferești de femei care vorbesc mult, e și mai bine să te ferești de bărbați care vorbesc mult.

35. E așa de simplu să faci gesturi frumoase. Să deschizi o ușă sau să ajuți pe cineva să treacă strada. O să te simți mai bine, garantez!

36. Unde nu poți intra pe ușă, intră pe fereastră. Doar că atunci când ieși, asigură-te ca și ușa să fie deschisă, iar la ieșire să te aștepte toată presa.

37. Cel  mai bine este să recunoști. Că iubești, că urăști, sau că ai făcut un lucru sau altul.

38. Păstrează prietenii pe care îi ai, ei sunt cei mai buni. Cei care vin trebuie să demonstreze că se pot numi prieteni. Tu la fel.

39. Fiecare an este special în felul său. Așa că 2014 cu siguranță va fi diferit de 2013. Acest lucru am înțeles în 2013.

40. E bine să ai un scop și obiective. E bine să ai țel. E bine să ai o direcție.

41. Fiecare secundă petrecută pe o rețea de socializare este pierdută. Dacă stai pe odnoklassniki, pierzi de 10 ori mai mult timp.

42. Dacă ai pierdut, nu ceda. Dacă ai pierdut a doua oară, nu ceda. Dacă ai pierdut a treia oară, pur și simplu schimbă ceea ce dorești să câștigi.

43. Victorii sunt multe, sacrificii și mai multe. Trebuie să alegi victoriile pentru care merită să faci sacrificii. Adică nu toate victoriile merită sacrificii.

44. Dacă ți se pare că toată lumea este împotriva ta, bagă căștile în urechi și ascultă muzică. E cel mai bun remediu.

45. 99 % din toate activitățile zilnice nu contează. Iar cu acel un procent o poți da în bară.

46. Oamenii mai au și nevoile lor. Uneori e bine să nu te bagi însuflet, chiar și dacă o faci din dragoste.

47. Uneori ochii trădează ceea ce vrea să spună omul. Atenție la ochi. Când îți spune te iubesc și când îți spune te urăsc. Ar putea să spună cu totul altceva.

48. Fericirea nu are limite, dacă cunoști definiția fericirii. Ea este scurtă și de cele mai multe ori o afli pe neașteptate.

49. Nu compara ceea ce citești cu ceea ce este în realitate. Realitatea e cu mult mai frumoasă de fapt.

50. Este important să găsești ce este bun în oameni, și nu ce este rău. Ce este rău ei și așa arată oricând.

51. Atunci când mergi în troleibuz și stai turtit ca o felie de salam între două felii de pâine, gândește-te că salamul e mai scump decât cele două felii de pâine luate împreună. De fapt, nu este vorba nici de troleibuz, nici de salam, nici de pâine. Metafora o înțelegeți singuri.

52. Uneori să îți fie în cot de câți proști s-au adunat pe metrul pătrat. Ca de obicei, contează nu cantitatea, ci calitatea.

53. Atunci când înțelegi că te maturizezi și te conformezi statutului de om matur, îți este dor și mai tare de copilărie.

54. Dacă faci ceva, faci din suflet. Un milion de procente. Dacă nu o faci, după ceva timp te plictisești și începi să te simți aiurea. Iar acest lucru este ucigător.

55. Cuvinte ca autoritate, presiune, forță sunt pentru cei care nu pot gândi singuri. Eu o zic fără nici un pic de autoritate, presiune sau forță.

56. Nu trebuie să iai totul de-a gata, chiar dacă ai acest tot. După ceva timp, devii dependent de lucruri de-a gata, iar ele sunt foarte puține.

57. Dacă ai ceva de spus împotriva cuiva, demonstrează că ai dreptate. Cuvintele sunt fleacuri, vorbe goale, chestii de mili secundă. Demonstrațiile se țin minte.

58. E bine să faci ce nu ai făcut niciodată, sau aproape niciodată. E bine să nu faci ceea ce faci întotdeauna, dar nu îți place, sau aproape nu îți place.

59. Da, noi gândim diferit, dar noi iubim pe aceeași undă și cu aceeași doză(tu știi asta)

60. Nu trebuie să cauți ceea ce nu este acolo unde vrei să cauți. Te saturi. Eu m-am trezit odată căutând zadarnic. Nu mai repet.

61. În viață este mega important să spui mai des cuvintele: te iubesc, te iert, te înțeleg.

62. Este fain să experimentezi pe propriile posibilități și aptitudini. Mergi la dans, fotbal, sau teatru. Eu le-am încercat pe toate trei. Și nu mă plâng.

63. Este bine să fii gentil cu necunoscuții, fie că necunoscutul are 15 ani sau 75 de ani. Pentru că la rândul tău ai avut 15 ani și o să ai 75 de ani.

64. Dacă vezi că toți se dau cu fundul la gard, suflecă-ți mânicele și apucă-te de treabă. Este foarte posibil ca ei să rămână tot acolo. Tu nu.

65. Nu este bine niciodată să ai trei chefuri tari unul după altul. Primul e wow, al doilea e așa și-așa, al treilea e varză.

66. Cel mai important lucru când te dezintegrează unii, este să rămâi integru.

67. Între o hârtie de 100 de lei și o hârtie de 100 de lei, alege o hârtie de 100 de lei.

68. Dacă nu ai reușit să faci un lucru, dar chiar nu ai reușit să faci un lucru, nu este sfârșitul lumii. Te poți convinge când ai făcut acel lucru.

69. Cel mai tare țipă cât este de rău cei care nu sunt în stare să facă bine. Mă feresc de ei, pun vată în urechi…și atât.

70. Atunci când nu îți merge ceva: sau faci lucrurile aiurea, sau nu le faci cum trebuie, sau nu le faci cui trebuie.

71. Lege: cea mai bună metodă ca o femeie să îți atragă atenție este ca tu să atragi atenție asupra acestei femei.

72. Diferența dintre momentul când cazi și cel în care te ridici este că atunci când te ridici nu îți dai seama că poți să cazi a doua oară iar atunci când cazi înțelegi că trebuie să te ridici. Au fost momente, au fost căzături, au fost și ridicări.

73. Pentru ca să schimbi în viață ceva trebuie timp, uneori mai mult timp decât un an.

74. Dacă ai gunoi sub unghie, e bine. Dacă ai gunoi în ochi, e bine. Dacă ai gunoi în cap, e pleavă.

75. Politicienii sunt slugile parlamentarilor, care se închină celor de la guvern, care ascultă de hoți, care se țin sub aripa altor politicieni.

76. Dacă stai între nebuni, poți deveni foarte simplu nebun și tu. Dacă stai între oameni deștepți, nu înseamnă că obligatoriu vei ajunge deștept. Am cunoscut așa caz. Păcat.

77. Cică deprinderea se formează în 90 de zile. Am învățat că nu este chiar așa. Depinde.

78. Dacă ai ceva să spui, să transmiți și celorlalți, sincer și fără aiureli, să o faci. Am înțeles asta fix cu 9 luni în urmă. Așa a apărut acest blog.

79. Familia contează mult. Timpul petrecut cu familia contează la fel de mult.

80. Nu trebuie să ai încredere în nimeni. Trebuie să ai încredere în tine, și atunci vei putea face alegerea corectă în cine să ai încredere.

81. Orice lucru este posibil. Și pătratul poate deveni cerc iar cercul pătrat. Suntem oameni, nu animale, ce naiba. Putem.

82. Este uman să greșești. Și este la fel de uman să repari greșeala. Așa că, A., sorry!

83. Cel mai plăcut mod de a-ți echilibra viața este să rămâi o parte din tine copil. Așa că cine nu are copii, să-i facă. Cine încă nu vrea, să profite de nepoți. Eu cu ai mei 3 (nepoți) sunt fericit.

84. Iubirea nu vine peste noapte. Pasiunea da, iubirea nu.

85. Trebuie să știi să te împarți. Și atunci când ai 10 lei, și atunci când ai 10.000 de lei. Chestiunea nu stă în zerouri.

86. Este vital să te înveți să faci mâncare. Foametea este rea, iar lângă tine nu va fi mereu cineva care să îți gătească. Eu asta am înțeles și m-am învățat și mai bine decât mă învățasem anul trecut.

87. Emoțiile sunt pentru a fi arătate. Râzi, plângi, bucură-te, înfurie-te, cuprinde.

88. Este așa vorbă: cu răbdarea treci și marea. Răbdarea te ajută să gândești mai simplu și mai cu efect. Eu anul ăsta m-am învățat să fiu mai răbdător.

89. Să înveți nu este suficient. Este suficient să știi ce să înveți și pentru ce.

90. Nu te naști vânzător la Piața Centrală, el devii. Așa cum nu te naști deputat în Parlament, el tot devii. Forma în care devii deja diferă.

91. Oamenii, chiar și cei pe care îi consideri deștepți, de cele mai multe ori nu au nici experiență, nici resurse și nici chef să te ajute. Fă-o singur.

92. Dacă ai dorință să pleci la Polul Nord, pleacă. Dacă vrei o înghețată iarna, cumpăr-o. Sunt prea complexați oamenii. Am învățat să fiu cu ei mai deschis, să ofer mai mult, să vreau mai mult.

93. Minuni se întâmplă. Trebuie mai des să lucrezi la propriile minuni, nu doar atunci când îți șoptești dorințele în seara de Revelion.

94. Împlinirea există și într-o casă cu 5 etaje toată a ta, și într-o îmbrățișare. Pentru diferiți oameni ea este diferită, ca și fericirea. Anul ăsta am întâlnit oameni și așa, și așa. Și am înțeles că pot fi împlinit și așa, și așa.

95. Banii contează. Asta am înțeles dintotdeauna. Doar că am înțeles și că contează ce faci cu ei după ce îi ai.

96. Cel mai sigur mod de a fi și cunoscut și împlinit, este să te faci util. Pentru cei care au nevoie, nu doar când dorești.

97. Lege: Mai bine este să faci și să regreți, decât să nu faci și să regreți.

98. Aceasta am învățat când viața m-a pus să aleg. În fine, în viață există două căi: cea grea și cea incorectă. Cea grea nu se știe niciodată dacă este și cea corectă. Dar e bine să riști.

99. Adevărul curat, așa cum și-l imaginează unii, nu există. El nu poate exista într-o lume construită pe principii neadevărate.

100. Cred că ceea ce am învățat cel mai mult de la acest an, este că înaintea lui a mai fost altul, iar după 2014 vor urma mulți alți ani. Și e bine așa, uneori, să mai vezi dacă fiecare dintre acești ani nu a trecut în zadar. Eu zic că nu.

Un an nou fericit!

6 thoughts on “100 de lucruri pe care le-am învățat în anul 2013. despre sufletul celor 100 de inimi

  1. 🙂 Cuvinte intelepte si lucruri pe care le-am invatat si eu dupa atatia ani de viata😀 Insa cu nr 6 nu sunt total de acord: daca spui cuiva ce gandesti, ca de exemplu „nu imi place bluza ta, e urata” nu numai ca nu rezolvi nimic, pentru ca nu e constructiva ideea, ba din contra, ranesti persoana respectiva sau nu se va simti confortabil. In alte situatii insa, inteleg ideea ta: bine sa discuti, sa spui ce ai pe suflet si sa nu amani o conversatie. Comunicarea e cheia.
    Iar la 14 ai spus ca „oamenii nu se nasc fericiti”: pentru ca sunt medic stiu ca datorita substantelor si chimiei din creierul nostru suntem sau nu suntem fericiti. Unii sunt deprimati si depresia e o boala pe care o ai, chiar daca nu o doresti si chiar daca nu ai „motive” sa fii deprimat, ci pur si simplu asa functioneaza acel creier. Pe de alta parte altii sunt fericiti pentru ca asa sunt ei: fericiti in orice conditii…
    Iti doresc un an nou fericit si multa inspiratie si de acum incolo! Corina

    • ms mult Corina😉 să știi că da, nu e bine să spui că gândești una sau alta. eu mă refeream mai mult atunci când de ceea ce spui depinde nu doar cum se vor desfășura lucrurile din viața proprie, ci și a altora. iar fericirea există în noi, precum și depresia sau frica sau mulțumirea. contează ce parte o activăm mai mult, prin fapte și gesturi.
      p.s. realizări și un an nou fericit și ție😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s